• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen één uur Offerte binnen één uur
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

Groothandel bedrukt textiel

Welk soort bedrukt textiel kan Main Sales leveren? Denk aan: Bedrukte caps, t-shirts, truien, vesten, schorten etc. Maar er is veel meer. Naast dat textiel bedrukt kan worden kan het ook worden geborduurd.

Veel klanten bestellen textiel met een logo of tekst. De bestelling wordt geplaatst, een logo wordt meegestuurd en op de afgesproken tijd wordt geleverd. In de tussentijd heeft er een hoop afgespeeld om het eindproduct te krijgen zoals het is. Wat gebeurt er, en waarmee moet rekening worden gehouden?

Materiaal

Er zijn een aantal veel voorkomende soorten textiel. Denk hierbij aan katoen, polyester en nylon. Deze hebben allemaal al verschillende kenmerken doordat het hele verschillende materialen zijn waar men normaal niet bij stilstaat. De meest geschikte manier van textiel bedrukken is de zeefdruk. Dit wordt per kleur gedrukt waarvoor steeds een aparte zeefraam gemaakt moet worden. Vandaar dat hier startkosten ‘per kleur’ voor worden gerekend. In het geval van een fullcolour-bedrukking adviseren wij een transferbedrukking bij een lage afname. Door middel van een hoge temperatuur wordt dan een logo geperst en deze wordt dan getransfereerd op de textiel.

Belangrijke aandachtspunten

Waar ook rekening mee gehouden moeten worden is de technische mogelijkheid om een logo te plaatsen. Een polo wordt niet over de gehele borst gedrukt doordat de knoopjes dan in de weg zitten. Een borstlogo wordt standaard op de linkerborst geplaatst. Een heeft een trui een capuchon? Denk er dan aan dat een logo niet te hoog geplaatst wordt, want dan valt te capuchon er overheen.

Iedereen heeft wel eens gezien hoe makkelijk kunststof smelt, wil je door middel van hitte een logo ‘transfereren’ op polyester materiaal, dan is een lelijke plek het resultaat.

Borduren

Borduren is een stijlvolle en onverminderd populaire manier om een logo of leuke tekst op textiel te plaatsen. Waarmee wel rekening gehouden moet worden is de dikte van het materiaal. In het geval van te dun materiaal gaat dit ‘trekken’ waardoor plooien om het logo heen ontstaan. De aller dunste shirts zijn dus weer niet geschikt voor borduring. Op caps daarentegen wordt een borduring juist aangeraden, zeker in het geval van een 6 panel cap. Om een exclusieve borduring te verkrijgen is ‘ton-sur-ton’ ook een mooie optie, waarbij wij dan in een soortgelijke kleur borduren als de kleur van het textiel. 3D borduring behoort ook tot de mogelijkheden. Indien je met kleding flexibel wilt zijn, bijvoorbeeld als er een nieuw personeelslid bij komt, dan kun je ook voor badges kiezen. Dat zijn afgewerkte pandjes welke dan geborduurd worden en die later op de textiel genaaid of opgestreken worden.

Zo is wel duidelijk dat er vele verschillende opties en dingen zijn om rekening mee te houden. E-mail of bel met 015 310 5758 vrijblijvend voor alle mogelijkheden.