• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen één uur Offerte binnen één uur
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

Authentieke kapper uit de Amsterdamse Jordaan kiest voor Main Sales

Kapsalon heeft kleding laten bedrukken als slimme marketingcampagne

Tegenwoordig zijn er steeds meer kappers die van hun salon een merk maken. Echter, weinig salons hebben zo’n sterke uitstraling als kapsalon “In de Jordaan” van Siko van Berkel. Alles in de salon is in echte Jordanese stijl, met veel dierenprints, brocante en marmer; zelfs het logo van de salon doet denken aan dat van Versace. Juist dat maakt het logo zo geschikt als print op T-shirts en truien.

De Jordaan als dorp op zich

“Voor mij is het belangrijk dat het echte Amsterdamse karakter van de Jordaan bewaard blijft. Zo doe ik al mijn boodschappen in de buurt, drink ik mijn koffie in de kroeg hiernaast en shop ik hier voor mijn kleding. Zo heb ik ook Denise de Beer van Main Sales leren kennen, die hier verderop woont. We raakten aan de praat over de mogelijkheden om kleding te bedrukken en zo is het balletje gaan rollen”, aldus Siko. “We zagen elkaar vaak en dat zorgde voor een heel fijne samenwerking.”

Het selecteren van de druktechniek en materialen

Toen het idee was geopperd om het logo van de salon op T-shirts en truien te drukken, heeft Main Sales een aantal proefdrukken laten maken. Zowel verschillende druktechnieken als materialen werden getest, waar uiteindelijk een mooie zeefdruk de winnaar is geworden. “Denise kwam langs met een paar proefdrukken waar we uiteindelijk een keuze in hebben gemaakt. Ook de snit van de T-shirts en truien was erg belangrijk voor ons, omdat we de echte jaren ’90-stijl wilden opzoeken. Zo hebben we uiteindelijk de perfecte combinatie kunnen samenstellen”, vertelt Siko.

De zeefdruk zorgde voor het mooiste resultaat

Ik vond het vooral heel belangrijk dat het kledingstuk en de bedrukking erop lang mee zou gaan. Het moet wel duurzaam zijn en niet na een paar keer wassen lelijk worden. Mede daarom is de keuze gevallen op de zeefdruk. Deze zeefdruk ziet er het mooiste uit en geeft ons logo de diepte die het nodig heeft”, aldus Siko. “Ook zit er iets flexibiliteit in, waardoor het niet scheurt of breekt tijdens het wassen. We hebben veel overleg gehad over de juiste materialen en drukmethode, waardoor we uiteindelijk de beste beslissing hebben kunnen nemen.” 

Bekende Nederlanders, modellen en influencers zijn dol op de kleding 

Deze keuze van Siko bleek een schot in de roos te zijn. Hij geeft de truien en T-shirts weg aan zijn klanten die een groot bereik hebben. Zodra zij een foto online plaatsen waarop ze de kleding dragen, is dit natuurlijk reclame voor hem. “Zelf ben ik niet zo dol op bedrukte tassen of petten, maar kleding is altijd een goed gebruiksvoorwerp. Door het leuke logo erop, krijgen we veel positieve reacties en zien we dat het echt aanslaat”, vertelt Siko trots. “De samenwerking met Main Sales verliep vlekkeloos en het is mooi om te zien dat de T-shirt en truien een groot succes zijn geworden!”